Βράβευση του περιβαλλοντικού προγράμματος Κυκλικής Οικονομίας & Μηδενικών Αποβλήτων στα Greek Green Awards στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς 'Εκθεσης Verde.Tec

Tην Παρασκευή 30 Μαρτίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας και Μηδενικών Αποβλήτων με τον τίτλο ''ΕΠΑΓΩΓΗ'' βραβεύτηκε στα Greek Green Awards στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.Tec. To πρόγραμμα έλαβε την τιμητική διάκριση ως καλή πρακτική στην κατηγορία Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην υποκατηγορία ''Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία''. Κοντά μας σε αυτή την βράβευση βρίσκονταν οι υποστηρικτές μας τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Ανακύκλωση Συσκευών, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, AΦΗΣ, COMBATT και ο φορέας RECYCOM.

Παραλαβή βεβαίωσης από τον ΕΟΑΝ για την συμμετοχή της Nowaste21 στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων/Νοέμβριος 2023

Η Νowaste21 συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με την δράση 'I don't package my future' τον Νοέμβριο του 2023 σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης ο οποίος αποτελεί τον εθνικό συντονιστή των δράσεων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα απέστειλε βεβαίωση για την συμμετοχή στην δράση.

''Μεγάλοι Μικροί Κυνηγοί-The Bootcamp'' - Συνεργασία της Νοwaste21 με την ΑΦΗΣ για ακόμα μια χρονιά στην δράση ευαισθητοποίησης!

Η Σχολική Επιβράβευση της ΑΦΗΣ ξεκίνησε! Μπείτε στο www.afis-kinigoi.gr και υποβάλετε την φόρμα συμμετοχής ώστε να λάβει μέρος το σχολείο σας! Φτάστε τον στόχο της κατηγορίας σας και μπείτε στην κλήρωση για πλούσια δώρα τόσο για το σχολείο όσο και για τους μεγάαααλους μικρούς κυνηγούς! Ο Mr. Batt σας εύχεται καλή επιτυχία!

 Η «NoWaste21» είναι μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός φορέας και πραγματοποιεί σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία και Μέλλον χωρίς απόβλητα», για το οποίο έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

 Η ΑΦΗΣ οργανώνει το μοναδικό εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, και βάσει του άρθρου 27 Ν. 4819/2021, είναι υπεύθυνη για την  προμήθεια και τοποθέτηση των κάδων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη συλλογή των αποβλήτων μπαταριών, με σκοπό την ανακύκλωσή τους, συμβάλλοντας έτσι στην Κυκλική Οικονομία.

 Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, η ΑΦΗΣ συνεργάζεται με την NoWaste21. Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών επιβραβεύεται από την ΑΦΗΣ, με πλούσια δώρα για τα σχολεία και τους μαθητές.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την NoWaste21, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να ενταχθεί το σχολείο σας στις διαδικτυακές εκπαιδεύσεις «Κυκλική Οικονομία και Μέλλον χωρίς απόβλητα».

  

 

 

 

 

 

Επέκταση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος Κυκλικής Οικονομίας και Μηδενικών Αποβλήτων με τίτλο "Επαγωγή" για 3η συνεχόμενη χρονιά!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο περιβαλλοντικός φορέας Nowaste21 συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Περιβαλλοντικής Αγωγής για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα με τίτλο "ΕΠΑΓΩΓΗ".

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται ήδη σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε αρκετούς δήμους της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας ενώ επεκτείνεται συνεχώς σε νέους δήμους.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του φορέα τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και σε συνεργασία με τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ): Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ανακύκλωση Συσκευασιών), Ανακύκλωση Συσκευών (Ανακύκλωση Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού), ΑΦΗΣ (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών), COMBATT (Εναλλακτική Διαχείριση Συσσωρευτών Οχημάτων & Βιομηχανίας) και τον φορέα RECYCOM (Ανακύκλωση ενδυμάτων & υποδημάτων).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει την φετινή σχολική χρονιά σταδιακά στα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια & λύκεια με την πρώτη φάση να περιλαμβάνει την δια ζώσης ή διαδικτυακή εκπαίδευση όλων των μαθητών γύρω από την Κυκλική Οικονομία και το τρίπτυχο που την προσδιορίζουν: Πρόληψη-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση Αποβλήτων, με προβολή παρουσιάσεων και οπτικοακουστικού υλικού για την καλύτερη αφομοίωση των εννοιών. Παράλληλα διανέμεται εκπαιδευτικό υλικό – οδηγός Κυκλικής Οικονομίας (έντυπη και ηλεκτρονική μορφή). Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την δυνατότητα τοποθέτησης κάδων για την χωριστή συλλογή τουλάχιστον τεσσάρων (4) ρευμάτων Ανακύκλωσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με παράλληλη καταγραφή, παρακολούθηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων συλλογής, με σκοπό τη διεξαγωγή συμπερασμάτων για την βελτιστοποίηση του προγράμματος. Στην τελική φάση του προγράμματος προβλέπεται η επιβράβευση των καλύτερων προσπαθειών μεταξύ των σχολείων και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε ξεχωριστή εκδήλωση στο τέλος του σχολικού έτους (Ιούνιος 2024).

Το πρόγραμμα «ΕΠΑΓΩΓΗ» με σύνθημά μας «Προστατέψτε το περιβάλλον, αγκαλιάστε τη φύση» τυγχάνει της θετικής αποδοχής των μαθητών και καθηγητών σχολικών κοινοτήτων, άλλα και εμπλεκομένων φορέων και πολιτών κατά την προβολή του σε περιβαλλοντικές εκδηλώσεις.

Υπό την αιγίδα

   

Συμμετοχή της ΝΟWASTE21 στην Ευρωπαική Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μία μόλις εβδομάδα έμεινε για την "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων"!!♻
 
 
📌Και φέτος λοιπόν ο φορέας μας σε συνέργεια με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με μία μοναδική δράση!
Πώς;
✅Πάντοτε οι μαθητές είναι στο επίκεντρο. Θα αναδείξουν τη φαντασία τους προς δημιουργία κατασκευών και έργων τέχνης χρησιμοποιώντας απόβλητα συσκευασίας.
 
 
Θα μας δώσουνε ιδέες! 📝Μείνετε συντονισμένοι για το συνολικό βίντεο με τις δημιουργίες των μαθητών των σχολείων του Δήμου!