Συμμετοχή της NoWaste21 στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωση Αποβλήτων 2021

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία NoWaste21 ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2021 (20-28 Νοεμβρίου), οργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα μείωσης αποβλήτων. Οι δράσεις θα λάβουν χώρο την καθορισμένη εβδομάδα και είναι σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, με τους οποίους η NoWaste21 συνεργάζεται και υλοποιεί έργα

Δράσεις, που οργανώνουμε:

1η Δράση: Sparta: fighting waste/raising awareness

Η No Waste21 και ο Δήμος Σπάρτης συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, για το 2021, με τη δημιουργία ενός ολιγόλεπτου βίντεο, σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Ολοκληρωμένες Δράσεις, για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στο Δήμο Σπάρτης», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΠΑΣΕΠΠΕ και τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Στο βίντεο θα παρουσιάζονται φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την υλοποίηση του έργου το διάστημα 2020-2021 και συγκεκριμένα από την εκπαίδευση μαθητών, δράσεις πόρτα-πόρτα, εκδηλώσεις, χειροτεχνίες μαθητών στο πλαίσιο του έργου, καθώς και σύντομα αποτελέσματα.

Παρακολουθήστε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=bsLXd62rZQ0 

2η Δράση: Νοιαζόμαστε γι’ αυτό Συνεργαζόμαστε

Η NoWaste 21 και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων του 2021 και υλοποιούν δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνέχεια του περιβαλλοντικού προγράμματος ΕΠΑΓΩΓΗ, που αφορά εκπαίδευση των μαθητών Δημοτικού με παράλληλη διαλογή στην πηγή 6 ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών.

Το πρόγραμμα ΕΠΑΓΩΓΗ υλοποιείται από την NoWaste21, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίου Δημητρίου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης: Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Ανακύκλωση Συσκευών, ΑΦΗΣ και Combatt, και την RECYCOM.

Η δράση περιλαμβάνει την δημιουργία τηλεταινίας μικρού μήκους, με τη συλλογή από δημιουργίες μαθητών των σχολείων του Αγίου Δημητρίου, όπως χειροτεχνίες όπως ζωγραφιές, κατασκευές αλλά και έργα από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις έννοιες Πρόληψη-Επαναχρησιμοποίησης-Ανακύκλωση.

Παρακολουθήστε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=8_nOHk57bN8 

3η Δράση: Μπορώ κι εγώ να μειώνω, επαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω!

Η επιχειρηματική πρωτοβουλία ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας Nothing to Waste, με την επιστημονική επίβλεψη της NoWaste21 και σε συνεργασία με τις 24 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Nothing to Waste, διοργανώνουν μια διαδικτυακή δράση ευαισθητοποίησης για τα παιδιά των 600+ εργαζομένων των επιχειρήσεων στις 28 Νοεμβρίου του 2021.

Η δράση αφορά τη διοργάνωση διαδικτυακής εκδήλωσης με διαδραστικό χαρακτήρα για τα παιδιά των εργαζομένων των 24 επιχειρήσεων και θα περιλαμβάνει: α) Εκπαίδευση των παιδιών στην Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση, β) Προβολή οπτικοακουστικού υλικού, γ) Κουίζ Γνώσεων τύπου “Σωστό ή Λάθος” για παιδιά, δ) Κατασκευή 3 τουλάχιστον χειροτεχνιών, όπως παιχνίδια, στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με ανακυκλώσιμα υλικά

Δράσεις, που συμμετέχουμε:

Δράση: Students and the 3 Rs

H Νοwaste21 συμμετέχει στη δράση, που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων του 2021.

Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού με χειροτεχνίες των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του Δήμου σχετικά με την Κυκλική Οικονομία και την Πρόληψη-Επαναχρησιμοποίηση- Ανακύκλωση, έννοιες στις οποίες εκπαιδεύτηκαν από τη NoWaste21, τον Οκτώβριο του 2021. Το οπτικοακουστικό υλικό θα προωθηθεί μέσω της ιστοσελίδας και τις σελίδες των κοινωνικών δικτύων, με σκοπό την ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Παρακολουθήστε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=2GliIb0HoMU 

Δράση: Επαναχρησιμοποίησε – Δες τα σκεύη σου αλλιώς!

Η NoWaste21 συμμετέχει στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΠΑΓΩΓΗ», στη δράση που διοργανώνει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2021, στη δημιουργία βιωματικών δράσεων για μαθητές του ειδικού σχολείου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex για το διάστημα 22-26/11/21.

Θα ακολουθήσει προώθηση των δράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ενθάρρυνση όλων των ομάδων-στόχων να ενημερωθούν και να συνδράμουν στην μείωση της άσκοπης κατανάλωσης, εστιάζοντας στο να δώσουν δεύτερη ζωή στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα.